Zemáková paštika s vajci

7. července 2010 v 14:43 |  Valašské vaření
Uvaříme na tvrdo 5 vajec a pokrájíme je na kolečka.Rozmícháme 1/2kg vařených zemáků s máslem a dvěma lžicemi teplé smetany,posolíme a přidáme trochu pepře.Ohni vzdornou misku nebo kastrol,vymažeme máslem.Pak do ní vložíme vrstvu nakrájených vajec, kterou posypeme čerstvě posekanou petrželkou a zalijeme smetanou, na to dáme vrstvu předem vymíchaných zemáků.Postup opakujeme.Poslední vrstva musí být ze zemáků,ty uhladíme a vidličkou vyrýhujeme.Potom to pečeme asi 1/2 hodiny .Troubu si předehřejem na 150 stupňů.Před podáním zdobíme petrželkou. 
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama