Gazdovské kotlety

11. září 2011 v 21:40 |  Valašské vaření
600 g vepřové pečeně, 100 g bílých fazolí, 250 g kysaného zelí, 60 g slaniny, 40 g sádla, 1 dl sladké smetany, menší cibule, mletý pepř a sladká paprika, lžíce hladké mouky, česnek, sůl, petrželka. Z vepřové pečeně ukrojíme čtyři kotlety, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Kotlety vyjmeme, do výpeku vmícháme mouku, osmahneme dozlatova, přidáme papriku a zalijeme vodou. Kotlety vložíme zpět a udusíme. Šťávu dochutíme rozetřeným česnekem a osolíme. Zvlášť uvaříme doměkka fazole. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nakrájené zelí. Podusíme a smícháme s fazolemi. Pokrm podáváme s vařenými nebo valašskými brambory. Při podávání dáváme na talíř porci brambor, na ně kotlet, k tomu směs zelí a fazolí, zalijeme šťávou, přelijeme smetanou a zdobíme petrželkou.
Valašské brambory

Vařené brambory nakrájíme na plátky a opečeme je na nakrájené cibulce se škvarky. Do opečených vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku posekáme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama