Pohánská kaša s trnkami (švestkami)

11. září 2011 v 20:18 |  Valašské vaření
potřebujeme
  • 1,5 l mléka
  • 3/8 l pohanky
  • 15 dkg sušených švestek
  • Máslo
  • cukr, sůl
Jak na to
  1. Pohanku uvaříme v osoleném mléce tak, aby byla vláčná.
  2. Do kaše zamícháme sušené švestky a kaši rozetřeme do dobře vymazaného pekáčku a upečeme ji v peci nebo troubě.
  3. Hotový pokrm nakrájíme na čtverce, pocukrujeme a pokapeme rozpuštěným máslem.
Lze použít i švestky čerstvé: Do vymazaného pekáčku rozetřeme polovinu kaše, poklademe ji vyzrálým ovocem, přikryjeme další vrstvou kaše a zapečeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 4:28 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama