VIZOVICKÝ OVOCNÝ ŠPÍZ

11. září 2011 v 21:24 |  Valašské vaření

VIZOVICKÝ OVOCNÝ ŠPÍZ

200 g hrušek
200 g jablek
hrst sušených meruněk
hrst sušených švestek
1 dl slivovice
šlehačka
skořice
vanilkový cukr
máslo
citrónová šťáva
lístky máty
Na omáčku:
švestková povidla
med
slivovice
voda
zázvor
Hrušky a jablka nakrájíme na měsíčky a střídavě se sušenými meruňkami a švestkami je napichujeme na jehly. Pokapeme citronovou šťávou, potřeme máslem a krátce grilujeme. Po dokončení posypeme skořicí s vanilkovým cukrem, ozdobíme šlehačkou, lístky máty a pokapeme slivovicí.
Ze švestkových povidel, medu, vody, trošky zbylé slivovice a zázvoru svařením vyrobíme omáčku, na kterou takto upravené špízy pokládáme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama