Trnková máčka

9. října 2016 v 18:52 |  Valašské vaření

Je to jednoduché a dobré




Máčka trnková (švestková)



Potřebujeme

  • 20 dkg povidel nebo rozvařených suchých švestek
  • 3/4 l vody
  • 1/4 l mléka nebo smetany
  • 3 dkg hladké mouky, sůl
Jak na to

  1. Ve vodě rozvaříme povidla nebo sušené švestky a přisladíme.
  2. Připravíme zátřepku z mléka a hladké mouky, nalijeme do rozvařených povidel a znovu krátce povaříme.
  3. Do hotové omáčky přidáme kousek čerstvého másla, pro dospělé můžeme kápnout trochu rumu.
Omáčku podáváme s noky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama